Menselijk ontwerp (2023) | Bereken jouw type met de gratis test! (2023)

Hoewel steeds meer mensen geloven in de maakbaarheid van het leven en geloven dat ze controle hebben over alle aspecten van hun leven, wint het concept van human design aan populariteit. Door middel van een complex maar fascinerend systeem laten Human Design en een Human Design Diagram zien dat er inderdaad dingen zijn die we niet kunnen beheersen. En dat bepaalde richtingen die we in ons leven inslaan zeker vooraf bepaald kunnen worden.

Wil je meer weten over human design, hoe je je human design berekent en wat er precies in een human design chart staat? Dan is deze blog iets voor jou!

De beste persoonlijke ontwikkelingstraining 2023: Mijn selectie

 1. Beste persoonlijke ontwikkelingstraining:365 dagen succesvol
 2. Beste platform voor persoonlijke ontwikkeling:Brain-TV
 3. Beste Training Persoonlijke Ontwikkeling Veerkracht:Onbreekbare Academie
 4. Beste NLP-training:Het NLP-college
Menselijk ontwerp (2023) | Bereken jouw type met de gratis test! (1)

Wat is human design en hoe werkt het?

De naam Human Design maakt eigenlijk duidelijk wat het systeem precies inhoudt. De kerngedachte van Human Design is dat bepaalde zaken in ieders leven al bij de geboorte vastliggen. Het systeem is daarmee in tegenspraak met de perfecte maakbaarheid van het leven waar veel mensen nog steeds in geloven.

Dit revolutionaire systeem stelt dat er bepaalde factoren zijn die bepalen hoe de handleiding voor jouw leven eruit ziet. Deze omvatten:

 • Je geboortedatum
 • jouw geboorteplaats
 • De tijd van je geboorte

Op basis van deze informatie kan Human Design een soort samenvatting maken van je karakter, je doel in het leven, je interesses en de manier waarop je werkt. Het voordeel hiervan zou zijn dat naarmate je meer inzicht krijgt in jezelf en je eigen ontwerp, je ook makkelijker beslissingen kunt nemen die bijdragen aan je persoonlijke groei en ontwikkeling.

Menselijk ontwerp (2023) | Bereken jouw type met de gratis test! (2)

Human design is op zichzelf een relatief jong concept: het werd pas in de jaren tachtig ontwikkeld en was een samensmelting van verschillende esoterische en reguliere wetenschappen:

 • De Vedische Chakra-leer
 • De joodse kabbala
 • De Chinese I Tjing

Het bevat ook invloeden van:

 • Astronomie
 • kwantummechanica
 • De biochemie
 • Van genetica

Op basis van al deze kennisgebieden en invloeden is een goed onderbouwd systeem ontwikkeld: Human Design.

Nu je weet wat Human Design is, wil je er misschien zelf iets mee doen. Hiervoor heb je echter wat meer informatie en achtergrond nodig over het onderwerp human design, de human design chart en hoe je je eigen human design kunt berekenen. In de volgende delen van deze blog gaan we hier dieper op in!

Menselijk ontwerp (2023) | Bereken jouw type met de gratis test! (3)

Menselijk ontwerp (2023) | Bereken jouw type met de gratis test! (4)

50 praktische kweektips

Met mijn 50 gratis tips zet jij de volgende stap in jouw persoonlijke groei!

Vraag nu het e-book aan

(Video) Horizon: Forbidden West (de film)

Het lichaamsdiagram: de visuele basis van Human Design

Human design maakt gebruik van een visuele representatie om de kennis en principes erachter duidelijk te maken. In dit geval is het in de vorm van een lichaamsgrafiek. De body graph is eigenlijk een kaart waarop je veel informatie kunt vinden over je eigen lichaam, geest en leven.

De kaart zelf is een visuele weergave van

 • 9 van het midden
 • 36 zenders
 • 64 aansluitingen

Allen laten gedetailleerd en op eigen wijze zien hoe de mens 'gemaakt' wordt en wat men kan doen voor zijn persoonlijke ontwikkeling. Hiervoor wordt informatie over uw persoonlijke valkuilen, beste keuze etc. gebruikt.

Natuurlijk is de lichaamsgrafiek slechts een verzameling onbegrijpelijke symbolen en tekens voor een beginner. Op dit moment weet u misschien niet precies wat ze betekenen en wat ze u kunnen vertellen. Hoe meer je echter leest over het Human Design-diagram, hoe duidelijker het wordt. Hieronder vind je ook een duidelijk overzicht van de verschillende aspecten van de Body Graph!

Klik hier en vergelijk de scherp geprijsde vitamine abonnementen

De vier soorten menselijk ontwerp

Human design stelt dat ieder mens tot een van de volgende groepen mensen behoort:

 • manifest
 • Generatoren en generatoren manifesteren
 • projectoren
 • reflectoren

Alle vier hebben hun eigen unieke kenmerken, zwakheden en sterke punten:

1. Manifestatoren

Deze groep omvat ongeveer 8% van alle mensen en betreft vooral zelfstandig ondernemers. Het is jouw taak om veranderingen teweeg te brengen, ze in gang te zetten, nieuwe projecten of ideeën in de samenleving te brengen en nieuwe dingen in gang te zetten.

Menselijk ontwerp (2023) | Bereken jouw type met de gratis test! (6)

Ze worden vaak gezien als de mensen die de zaden zaaien voor de voortdurende groei van nieuwe ideeën en concepten. Deze zouden later zeer belangrijk blijken te zijn voor het welzijn van de mensheid. Manifestors zijn gedreven om iets nieuws te creëren en stellen zichzelf vaak de volgende vraag:

Heb ik invloed op de wereld en de mensen om mij heen?

Het spreekt voor zich dat een Manifestor tevreden is als hij of zij ziet dat acties daadwerkelijk verandering en verbetering teweegbrengen. Ze voelen zich ook op hun gemak als hun initiatieven worden opgemerkt.

Het is erg belangrijk voor Manifestors om zichzelf te informeren over het project of idee dat ze proberen te verwezenlijken, aangezien veel mensen het waarschijnlijk niet meteen zullen begrijpen!

Klik hier om de scherp geprijsde groene sappen te vergelijken

2. Generatoren en manifesterende generatoren

Terwijl de Manifestors in de wereld zijn om nieuwe ideeën te planten, is het de rol van de Generator en Manifestation Generators om die ideeën en dromen werkelijkheid te laten worden. Deze groepen, die tot 70% van de mensheid uitmaken, zijn erg sterk in het bouwen en uitbreiden van projecten en het ontwikkelen van unieke processen. Kortom: de handen uit de mouwen steken is echt iets voor ze!

Menselijk ontwerp (2023) | Bereken jouw type met de gratis test! (8)

De reden dat ze dit kunnen doen is omdat ze de meeste energie hebben van alle soorten. Een dagelijkse uitlaatklep voor deze energie is erg belangrijk voor Generatoren en Manifesterende Generatoren. Dit kan verschillende vormen aannemen:

(Video) The mind behind Tesla, SpaceX, SolarCity ... | Elon Musk

 • werk
 • gezin en huishouden
 • persoonlijke projecten
 • vrienden en het sociale leven

Omdat het hebben van een stopcontact erg belangrijk is voor Manifesting Generators en Generators, moeten ze uitzoeken welke het beste bij hen past. De productieve energie die volgens de Human Design Chart in de vruchtbare organen zit, kan op deze manier worden uitgedrukt.

Daarom is het belangrijk voor Manifesting Generators en Generators om de vraag te beantwoorden:

Wat zegt mijn onderbuikgevoel?

Het antwoord laat duidelijk zien waar deze groep haar energie op moet richten!

3. Projectoren

Vervolgens komen we bij projectoren, een groep die ongeveer 21% van de wereldbevolking uitmaakt. Het belangrijkste doel van projectoren is om inzicht te krijgen in wat er in de wereld gebeurt en over jezelf en andere mensen.

Menselijk ontwerp (2023) | Bereken jouw type met de gratis test! (9)

Hoewel ze op het eerste gezicht misschien niet erg productief of constructief lijken, dragen ze op hun eigen manier bij aan de wereld. Hierdoor kunnen ze de energie van anderen goed kanaliseren en sturen zodat het iets positiefs doet. Hierdoor zijn veel projectoren adviseurs, coaches en managers. Ze verschijnen vaker op de achtergrond, maar zijn essentieel om goede resultaten te krijgen.

Projectoren zijn meestal gericht op de ander en besteden daar graag aandacht aan. Dit betekent echter ook dat ze vaak afhankelijk zijn van de andere persoon, tot het punt dat ze soms dwangmatig op zoek gaan naar "een nieuw project" of een andere persoon om mee om te gaan.

Als er één belangrijke gedachte en advies is dat aan projectoren kan worden gegeven, dan is het wel:

Wacht op de uitnodiging van de andere persoon!

Zo weten ze zeker dat ze hun organisatiekracht en inzicht goed kunnen inzetten. En daarmee leveren ze ongetwijfeld de beste bijdrage!

4. Reflectoren

Ten slotte zijn er de Reflectors, een zeer kleine groep die slechts 1% van de mensheid uitmaakt. Reflectoren kunnen als onbeschreven blad worden beschouwd, aangezien hun Human Design-diagram eigenlijk helemaal leeg is. Met andere woorden, hun ambities, motivaties en verlangens in het leven zijn vrijwel onleesbaar.

Menselijk ontwerp (2023) | Bereken jouw type met de gratis test! (10)

Deze eigenschap stelt Reflectors in staat zeer open te staan ​​voor suggesties van buitenaf en om op een accepterende en niet-oordelende manier met anderen om te gaan. Reflectoren - de naam zegt het al - weerspiegelen ook het gedrag en de gedachten van anderen om deze persoon tot inzicht te brengen.

Reflectoren kunnen ook worden beïnvloed door energieën van buitenaf, juist omdat ze geen eigen definitie van zichzelf hebben. In feite zou je deze groep kunnen zien als een barometer van de samenleving omdat ze in contact staan ​​met energieën en zelfs hemellichamen die de anderen niet kunnen waarnemen. Reflectoren zouden bijvoorbeeld een belangrijke relatie hebben met de maan omdat die sowieso een sterke invloed heeft op het leven en regelmaat brengt.

De centrale strategie die kan worden aanbevolen voor reflectoren is daarom:

Wacht minstens één menstruatiecyclus voordat u beslissingen neemt!

Zo kunnen ze de kennis en inzichten die ze van buitenaf opdoen daadwerkelijk omzetten in iets moois.

Klik hier om de beste detoxkuur met korting te vergelijken

De negen centra van Human Design

Als we de Human Design Graph nader bekijken, zien we dat het een andere visuele weergave is. Het beeld van het menselijk lichaam in de grafiek is eigenlijk een weergave van verschillende centra. Er zijn er in totaal negen, en elk vertegenwoordigt een ander deel van het lichaam en daarom een ​​ander concept of begrip.

De negen centra van de Human Design Graph kunnen gekleurd of wit zijn, d.w.z. gedefinieerd of open, afhankelijk van wat iets anders betekent. Over het algemeen kunnen we zeggen dat de gekleurde delen in je Human Design diagram eigenlijk representeren wie je werkelijk bent. Het is belangrijk om beslissingen te nemen op basis van deze velden!

De delen die wit blijven, geven aan welke aspecten en elementen van jou door anderen worden beïnvloed, zelfs geconditioneerd. Je bent dus niet jezelf op deze gebieden en op basis van deze aspecten kun je dus beter geen beslissingen nemen.

Hieronder meer over de individuele Centers of Human Design:

1. Het hoofd

Het midden bovenaan symboliseert inspiratie, die als brandstof dient en ons tot nadenken aanzet. Hierdoor kunnen we vragen stellen waarop we vervolgens antwoorden kunnen vinden.

2. Van alles

Het tweede centrum heeft de belangrijkste rol bij het verwerken en interpreteren van de informatie die uit het hoofd komt. Het is een praktisch hulpmiddel om overzicht en duidelijkheid te krijgen, voor onderzoek en voor redactie.

3. De nek

Dit centrum vertegenwoordigt de manier waarop je jezelf uitdrukt en manifesteert. En dan beïnvloedt het zowel verbale expressie als acties!

4. Het G-centrum

De kernwaarden van dit centrum zijn regie, liefde en identiteit. In feite fungeert het G-Center als een soort unipolaire magneet, waardoor we mensen, gebeurtenissen en zelfs plaatsen aantrekken die voor ons als persoon belangrijk zijn.

(Video) Remote Viewing the Past & Future with Stephan Schwartz | Next Level Soul

5. Het ego

Veel mensen denken aan ego als iets negatiefs, maar in dit geval symboliseert het vastberadenheid, wilskracht en de drang om jezelf te bewijzen. Dit centrum zorgt voor grote ontwikkelingen op materieel gebied en in verband met eigenwaarde.

Klik hier om de scherp geprijsde trainingen voor persoonlijke ontwikkeling met elkaar te vergelijken

6. Het sacrale centrum

Het sacrale centrum is erg krachtig en lijkt in die zin op het sacrale chakra in de Vedische leer. Het opwekken van leven en energie is het belangrijkste doel van dit centrum. Het geeft ons ook de mogelijkheid om ons voort te planten door middel van werk en het geeft ons de kracht om te evolueren en te groeien.

7.Milts

In de Human Design Graph wordt de milt geassocieerd met immuunsysteemfuncties en algemeen welzijn. De milt zal op basis van instinct, intuïtie en zelfs smaak bepalen wat wel en niet gezond voor ons is op fysiek niveau.

8. De emoties

Het emotionele centrum is essentieel voor de weergave van alle emoties die met een mensenleven samenhangen. De energie die uit dit centrum komt, gaat als een golf vooruit. Alle uitersten van de emotionele omgeving worden aangeraakt en dit staat symbool voor alle emoties die wij als mens kunnen ervaren.

9. De wortel

Ten slotte is er de wortel, het onderste midden van de menselijke ontwerpgrafiek. Dit centrum legt, net als het hoofd, enige druk op ons en stimuleert ons om te evolueren en ons aan te passen aan onverwachte uitdagingen waarmee iedereen in het leven onvermijdelijk wordt geconfronteerd. Passie is de essentie van dit centrum!

Menselijk ontwerp (2023) | Bereken jouw type met de gratis test! (13)

De rol van autoriteiten in human design

Zowel de 9 centra als de 4 typen kunnen inzicht geven in de manier waarop je als mens leeft en wat je sterke en zwakke punten zijn. Human design houdt echter ook rekening met een belangrijke vraag:

Welke van de 9 centra is het meest betekenisvol voor de persoon in kwestie?

Het centrum dat de meeste invloed heeft op wie we zijn als persoon, wordt ook wel innerlijke autoriteit genoemd. Dit is het centrum dat ons het beste kan helpen bij het nemen van beslissingen die belangrijk zijn voor onze persoonlijke groei.

Het soort persoon dat we zijn weerspiegelt hoe we bijdragen aan de wereld. De autoriteit laat ons precies zien wat dit bericht is. Als u wilt handelen en beslissingen wilt nemen die bij u passen, moet u een specifieke strategie volgen, maar u ook afstemmen op het belangrijkste middelpunt van uw lichaamskaart. Beide aspecten zijn afhankelijk van elkaar.

"Strategie en autoriteit zijn de belangrijkste ingrediënten om in je human design te stappen en deze te interpreteren."

Slechts 5 van de 9 centra kunnen een innerlijke autoriteit zijn:

 • Het emotionele centrum
 • Het Heilige Centrum
 • Milts
 • Het egocentrum
 • de emoties

Welke van deze centra gekleurd is op het Human Design-diagram, bepaalt wat jouw innerlijke autoriteit is. Vervolgens kunt u, terwijl u zich verdiept in de unieke kenmerken van dat centrum, ontdekken hoe dit centrum u kan helpen bij het nemen van beslissingen!

Een Human Design Chart voor meer zelfkennis en persoonlijke groei

Human design is een populair concept. Hopelijk heb je nu een iets duidelijker beeld van de kernconcepten en gedachten achter human design zodat je dit kunt begrijpengratis menselijke ontwerpkaartgemakkelijker te gebruiken. Je ontvangt dan een unieke kaart van Jovian Archive. Door te kijken naar je persoonlijke drijfveren, zowel bewust als onbewust, de kenmerken van je gedrag en persoonlijkheid en nog veel meer, krijg je een beter beeld van jezelf en de keuzes die je in het leven moet maken. Klik hieronder voor de gratis grafiek van Jovian Archive.

Een human design chart analyse kan eindeloos doorgaan, maar het is ook mogelijk om op basis van de essentie, namelijk je type en autoriteit, in een paar zinnen een goede weergave te geven van wie je bent, wat je moet doen en hoe doe het.

Bereken menselijk ontwerp met een unieke grafiek

Het ontdekken van je eigen ontwerp hoeft niet in dure online cursussen plaats te vinden, maar kan ook berekend worden. Als je meer wilt weten over human design, hoe je je human design berekent en wat een human design reading door een analist inhoudt, dan ben je altijd welkomHuman Design-boekenlezen. Als je een uitgebreide Human Design test doet en daarbij gebruik maakt van de Human Design Chart uitleg en informatie over typen, centra en autoriteiten - dan staat niets meer in de weg om meer over jezelf te weten te komen. Wie weet wat human design kan betekenen voor jouw persoonlijke groei! Ontdek meer over je karakter, je identiteit, je instinct, je intuïtie, je wil en je gedefinieerde centra en leer je persoonlijke strategie kennen om ermee om te gaan. Vergeet online cursussen en laat je human design doorrekenen.

Klik hier en vergelijk de beste yoga platforms met korting

(Video) Je gedrag zal 100% RESETTEN nadat je dit hebt gezien met Nir Eyal

De meest gestelde vragen over human design

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over human design? Ben je bijvoorbeeld benieuwd waar het op gebaseerd is of hoe het tot stand is gekomen? Lees dan verder.

Wat betekent menselijk ontwerp?

De betekenis van human design is als volgt: Het is een systeem dat inzicht geeft in menselijke kwaliteiten en valkuilen. Zo kom je erachter waarom je bent zoals je bent en wat jou uniek maakt. Het is ook een manier om erachter te komen wat het beste bij je past en hoe je je leven het beste kunt inrichten. Zo word je de beste versie van jezelf.

Wat is het doel van human design?

Het doel van human design is geluk. Als je weet wie je bent, wat je heeft gemaakt tot wie je bent en wat je valkuilen zijn, kun je daaraan werken. Human design is een vorm van persoonlijkheidsontwikkeling. Een manier om je leven mooier te maken en er het beste van te maken. Door je bezig te houden met human design kun je de beste versie van jezelf worden en optimaal geluk ervaren.

Wat is de oorsprong van human design?

Human Design werd in 1987 in Spanje geboren. Robert Allan Krakower (Ra Uru Hu) had een visioen op Ibiza. Een "stem" vertelde hem toen over het Human Design System. Het is niet duidelijk van wie de stem was. Maar die stem vormde wel degelijk de basis van de mystieke theorie over het ontstaan ​​van human design.

Waar is human design op gebaseerd?

Human design is gebaseerd op een holistische benadering. Het is een systeem dat bestaat uit verschillende principes, waaronder het chakrasysteem, westerse astrologie en genetica. Biochemie, Joodse Kaballah en astronomie zijn ook inbegrepen. Het is dus een mix van allerlei systemen en principes die samen het Human Design systeem vormen.

Hoe kan ik mijn menselijke ontwerptype ontdekken?

Een menselijk ontwerptype kan worden berekend op basis van verschillende factoren. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar uw geboortedatum, geboortetijd en geboorteplaats. Deze factoren combineren om uw menselijke ontwerpgrafiek te bepalen. Dit kan resulteren in vier verschillende typen Human Design: Manifestors, Generators + Manifesting Generators, Projectors of Reflectors.

Waar kan ik een human design test uitvoeren?

Een human design test doe je eenvoudig online. Als u op Google zoekt naar "Human Design Test" of "Human Design Chart", ziet u verschillende sites waar u dit kunt doen (het is gratis). De grondlegger van human design (Ra Uru Hu) ontwikkelde ook een human design test: MyBodygraph van Jovian Archive. Als je je geboortedatum, -tijd en -plaats weet, kun je de Human Design Test doen en je type berekenen met een unieke grafiek.

Hoe kun je je menselijke ontwerptype berekenen?

Met een human design test kun je jouw human design berekenen. Dit is een test waarbij je onder andere je geboortedatum, geboortetijd en geboorteplaats invult. Op basis van deze factoren wordt jouw human design type berekend. Er zijn vier verschillende manieren mogelijk. Aan de hand van je Human Design Chart leer je meer over jezelf en je kijk op het leven.

Wat betekent Human Design Chart?

De betekenis van de Human Design Chart is als volgt: Het is een systeem om je te helpen ontdekken waarom je bent zoals je bent. Het werpt ook licht op waarom je handelt zoals je doet, wat je valkuilen zijn en welke kwaliteiten goed voor je zijn. Met behulp van je Human Design Chart kun je meer over jezelf leren en bewust inhoud geven aan je leven en je eigen geluk. (1)

Wat is mijn menselijk ontwerp?

Een Human Design Chart beschrijft wie je bent als persoon op basis van het moment dat je geboren werd. Als je wilt weten wat jouw human design is, moet je een human design test doen. Zo ontdek je welke energetische stempel je bij je geboorte hebt meegekregen en wat je sterke en zwakke punten zijn.

Wat betekenen de kleuren in human design?

(Video) Zemnian Nights | Critical Role: THE MIGHTY NEIN | Episode 11

Uw Human Design-diagram bestaat uit twee delen: het lichaam (rood) en de geest (zwart). Dit wordt ook wel design (rood) en personality (zwart) genoemd. Deze onderdelen zijn ontstaan ​​op verschillende momenten in het proces dat je als baby in de baarmoeder hebt ontwikkeld.

Conclusie beste persoonlijkheidsontwikkelingstraining

 • Beste trainingpersoonlijke groei:365 dagen succesvol
 • Beste platform voor persoonlijke groei:Brain-TV
 • Beste training voor persoonlijke ontwikkelingWeerstand:Onbreekbare AcademiebestelwagensSchuur het boek(eenmalige verificatie)
 • andereNLPOnderwijs:Het NLP-college(eenmalige verificatie)

Videos

1. Why This 17-Year Old's Electric Motor Is Important
(Undecided with Matt Ferrell)
2. The Gates of Zadash | Critical Role: THE MIGHTY NEIN | Episode 8
(Geek & Sundry)
3. Online Marketing Trends 2023 | Webinar
(MvH Media - Online Marketing Bureau)
4. Garmin Enduro 2 in de test - betere Fenix 7x Sapphire Solar ?
(DNA - DailyNerdAlert)
5. Paradise or Oblivion
(The Venus Project)
6. VREEMD NIEUWS van de WEEK - 35 | Mysterieus | Universum | UFO's | Paranormaal
(Cristina Gomez)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Greg Kuvalis

Last Updated: 11/10/2022

Views: 6436

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Greg Kuvalis

Birthday: 1996-12-20

Address: 53157 Trantow Inlet, Townemouth, FL 92564-0267

Phone: +68218650356656

Job: IT Representative

Hobby: Knitting, Amateur radio, Skiing, Running, Mountain biking, Slacklining, Electronics

Introduction: My name is Greg Kuvalis, I am a witty, spotless, beautiful, charming, delightful, thankful, beautiful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.