Hoe gans, eend, kalkoen te koken - Mcooker: de beste recepten (2023)

Hoe gans, eend, kalkoen te koken - Mcooker: de beste recepten (1)Beheerder

In dit draadje liet ik de recepten achter voor het koken van kerstgans, eend en kalkoen.

EEND KERSTGANS (BEREIDING EN BRADEN)

GEROOSTERDE KERSTMIS EEND

KERSTMIS Turkiye

Recept voor kerstkalkoen met whisky
Ik hoop dat deze recepten erg nuttig voor je zullen zijn voor het nieuwe jaar en Kerstmis.

Stel uw eigen recepten voor om kerst- en nieuwjaarsvogels te koken

Hoe gans, eend, kalkoen te koken - Mcooker: de beste recepten (2)Beheerder

Bijna iedereen weet dat het bereiden van een hele gans of eend voor de nieuwjaarstafel een groot probleem is, ze zijn niet altijd zacht en smakelijk.

Ik heb informatie opgegraven over hoe je deze "dieren" voor de tafel kunt bereiden, en ik moedig je aan om ze te lezen.

EEND KERSTGANS (BEREIDING EN BRADEN)

Een gans braden is heel eenvoudig als je het goed voorbereidt. Eerst moet je al het zichtbare vet afsnijden, de ingewanden nemen (maag, hart en lever zijn bijzonder waardevol, hoewel de longen ook kunnen worden gebruikt), de vleugels afsnijden, de benen op de vlezige benen en nek - dit alles is te doen koelkast verzonden. Ik begrijp niet waarom Molokhovets zo gedetailleerd beschrijft hoe je een gans moet vullen, naaien en water geven - en geen woord over wat er minstens een dag ervoor moet gebeuren. De tamme gans is een grote vogel, maar geen grote eend. Het is veel dichter en zelfs de beste mensen hebben een stevige vetlaag die voorkomt dat zout en specerijen snel doordringen. Daarom moet het binnen een dag, beter twee, van binnen en van buiten worden gezouten met grof zout en gebalsemd met specerijen en droge kruiden. Ik hou vooral van het bouquet van knoflook, peper en salie, waarbij het laatste bestanddeel het belangrijkst is. Het is zijn munt-citroen met houtachtige tonen, met een vleugje dennennaalden, gecombineerd met zout en peper die de smaak van gespierd, wild rood ganzenvlees verscherpt. Salie, vooral wilde salie die scherper en helderder is, werd voor mij zelfs de geest van Kerstmis in de zin dat nootmuskaat en vanille de geuren van Pasen zijn. Als ik ook verse salie te pakken kan krijgen, snij ik die samen met zure appels, pruimen en gedroogde abrikozen in stukken en vul ik de ganzenbuik met een smakelijk mengsel. Maar dit is later, en eerst ligt de gebalsemde gans onder een handdoek op een donkere plaats zonder koelkast en bederft, als een heilige, niet, maar ruikt alleen geurig.

Voor het bakken veeg ik het karkas lichtjes af met een servet en prik meedogenloos met een vork in de dikke schil, zodat tijdens het koken het overtollige vet wegvloeit en vocht en smaken gemakkelijker in het vlees dringen. Ik haal een grote gosyatnik eruit, doe er alle gesneden delen en slachtafval in behalve de lever en het vet, gooi er een grote wortel, ui, een stuk knolselderij in - en til de gans erop. En kijk nu: ik vul alles met kokend water zodat het karkas nauwelijks het oppervlak raakt, ik zout het water zeker, ik sluit de gootsteen met een deksel, en als het niet lukt omdat de vogel groot is, wikkel ik hem een feestmaal met folie. En zo makkelijk en simpel op laag vuur 30 minuten aan de ene kant en dezelfde hoeveelheid aan de andere kant. Wat gebeurt daar? Wie weet. De gans wordt gekookt of gestoofd, maar wordt zachter, licht ontvet en verzadigd met aromatisch vocht. Ondertussen maak ik het glazuur: ik verdun een kopje bruine rietsuiker met water en als het helemaal is opgelost voeg ik honing, gehakte kumquats toe (dat zijn die naar dwerg geurende sinaasappels die bij de schil worden gebruikt; , je kunt ze vervangen door gehakte citroenschil) en Quantro of Grand Marnier likeur. Het glazuur vermindert ongeveer tien minuten, de kumquats of schillen worden gekonfijt fruit, dan haal ik ze eruit en leg ze opzij. Anderhalf uur later haal ik de gans eruit en terwijl hij afkoelt, bereid ik de bovenstaande vulling, waarbij ik fijngehakte gekookte slachtafvallen en lever toevoeg. En nu naai ik gewoon mijn buik dicht en prop ik het gat in mijn keel vol met doorweekt en uitgewrongen brood. Ik smeer de huid in met een mengsel van olijfolie en citroen, leg de gans op een bakplaat, waar ik wat bouillon uit de ganzenpan giet, en zet hem in een goed verwarmde oven. Ongeveer een half uur op 200° om bruin te worden, en anderhalf uur of twee op 150° of iets lager om daar te komen. En ik draai me niet om, ik giet het niet onvermoeibaar - slechts een paar keer zodat ik mijn tedere zorg kan voelen - en ik giet bouillon op een bakplaat terwijl het verdampt. En tot slot, de schoonheid zelf.Ik haal een bijna klaargemaakte gans tevoorschijn - hij is al zacht, het is gemakkelijk om hem te doorboren - en bedek hem met glazuur. Ik verhoog de temperatuur in de oven weer, laat alle sappen van de bakplaat lopen - ze zullen nuttig zijn voor de saus - en in ongeveer 15 minuten zullen de kippenschillen een glanzende goudbruine kleur krijgen. En als je het snijdt, als je er een rijke vulling op doet, er sappen overheen giet en decoreert met gekonfijt fruit - stel je voor wat een gans is!

Eet smakelijk! Wie besluit te koken - deel uw mening.

Hoe gans, eend, kalkoen te koken - Mcooker: de beste recepten (3)Nonkel Sam

Mijn jeugdherinneringen - in de winter verzamelden al mijn familieleden zich in het huis van mijn grootmoeder. Vanuit het kippenhok liepen een paar tamme ganzen de keuken in.
De gestoofde gans was verdeeld in 4 stapels: vlees van de vleugels en borst, vlees van de dijen, huid + ingewanden, botten.
Bouillon werd gekookt van de botten. Al het andere werd apart gehakt (in een bakje met een snee) met uien. Er werd wat onderhuids vet aan het vlees toegevoegd om te voorkomen dat het uitdroogde. Dumplings werden gemaakt van gehakt. Gekookt in bouillon in aparte potten.
De smaak is een sprookje!

Hoe gans, eend, kalkoen te koken - Mcooker: de beste recepten (4)Beheerder

Ik herinner me dat het mijn taak was om een ​​kip in een kippenhok te vangen voor zelfgemaakte pasta.

Nu zou ik niet, ik kon niet.

Maar ik wilde knoedels met gemalen gans.

Hoe gans, eend, kalkoen te koken - Mcooker: de beste recepten (5)Beheerder

Hier is nog een tip om de eend te kruiden voor het braden.

Week de eend in een halve ananas en sinaasappelsap, giet er royale hoeveelheden sojasaus over en bestrooi met gember. Laat 24 uur rusten. Wrijf vervolgens met knoflook. Je kunt portwijn en Provençaalse kruiden toevoegen aan dezelfde sinaasappelbasis - de schaduw zal Frans zijn. "

Hoe gans, eend, kalkoen te koken - Mcooker: de beste recepten (6)Beheerder

En hier is er nog een! Ik heb recepten voor een lange tijd waar ik ze nu heb genomen en ik kan het me niet herinneren.

Op oudejaarsavond een recept voor degenen die naar de datsja gaan of naar het bos onder de kerstboom.

GEROOSTERDE KERSTMIS EEND

Nu weet ik zeker dat eend het lekkerst gegrild is.
De technologie van koken en braden is waanzinnig eenvoudig. Een paar Hongaarse eenden met een gewicht van ongeveer 2,2 kg (dit is genoeg voor 5 volwassenen en 2-3 kinderen, zelfs zonder bijgerecht) ontdooid en de huid langzaam aan alle kanten gekookt met kokend water. Ik adviseer niet om de zogenaamde voor deze zaak te nemen. "Binnenlandse" eenden, hoe sterk je wens ook is om de lokale boer te steunen - een barbecue met zo'n eend zal helaas niet werken. De huid rekt uit onder invloed van kokend water, wordt glad - dit is duidelijk te zien op de foto, zeker in vergelijking met de volgende eend - het wacht nog steeds op zijn portie kokend water.

Ik sneed de eenden in de borst - mijn grill heeft een ronde vorm, en in deze vorm ligt de eend er het meest succesvol op, en de borsten bevinden zich op de rand, wat ze beschermt tegen de intense hitte in het midden. Aan beide kanten werd elk royaal ingewreven met een mengsel van grof zout, Chinese bruine (zeer bruine!) suiker, versgemalen steranijs, Sichuan, piment en zwarte peper, kruidnagel, venkel en kaneel (lees - een vijfkruidenmix) .

En in deze vorm 2,5 dag onder druk op een koele plaats achtergelaten. Gedurende deze tijd waren de eenden goed gezouten, bijna plat geworden, verduisterd met kruiden en bruine suiker, waarvoor ongeveer 2 eetlepels nodig waren met een glaasje voor 2 stuks.

Voor het bakken waste hij de restanten van zout en kruiden van binnen en van buiten, droogde de eenden met keukenpapier en liet de huid een paar uur drogen, sneed de vleugels van het tweede vlees af en deed ze in bouillon met gember, een lepel van sojasaus, een snufje Sichuan peper en suiker.

Ik stak houtskool aan in twee ronde Weber-roosters. Eerst bakte hij de eenden van de zijkant van het vlees, borstelde ze 5-10 minuten met een theelepel gesmolten eendenvet en vervolgens 5 minuten van de zijkant van de huid. Het hoogste niveau van nauwkeurigheid en aandacht is hier vereist, omdat het druipende vet elk moment kan oplaaien en dan moet de grill onmiddellijk worden afgedekt met een deksel. Kook niet direct onder het deksel, omdat de huid dan niet goed kookt - de eend zal het grootste deel van het kookoppervlak bedekken en de kolen ernstig "pureren". Nadat de huid goed maar niet erg strak is, draai je de eendenhuid om en bedek je de grill na 2-3 minuten met een deksel. We bakken in totaal ongeveer 45 minuten (ik zal niet meer precies zeggen - het hangt af van de dikte van de kool en van je grill en van de grootte van de eend) tot een gelijkmatige roze kleur van het vlees binnenin en een mooie huidskleur, 3-4 Keer één keer, steek de kolen elke keer een beetje aan en dek af met een deksel 2-3 minuten na het keren. Voordat je de eendenhuid uit de groeven op het oppervlak haalt, moet je het gesmolten vet met een lepel verwijderen, anders gaat het sterk roken of zelfs vlam vatten als het de kolen raakt. Als je 2 eenden kookt, moet de tweede 10 minuten na de eerste worden gebakken, omdat ze na het verwijderen voor het aansnijden 10 minuten moeten rusten, waarna de eend weer op de verbrande houtskoolhuid kan worden gelegd. letterlijk 1 minuut, en dan in kleine stukjes gesneden - op dit punt is de tweede klaar om te snijden. Ja, en nog een ding - als je houtsnippers hebt om te roken - elzen, kersen of eiken - waarom niet?

Probeer bakken en eten voor je gezondheid!

Hoe gans, eend, kalkoen te koken - Mcooker: de beste recepten (7)Lampe

Kun je me alsjeblieft vertellen wie een beproefd recept heeft voor het koken van kalkoen?

Hoe gans, eend, kalkoen te koken - Mcooker: de beste recepten (8)Viki

Is de kalkoen heel? Ik kook alleen borst met champignons, borst gevuld met mazzarella en chili en Pekingvleugels.
Als er iets interessants is, zal ik schrijven.

Hoe gans, eend, kalkoen te koken - Mcooker: de beste recepten (9)Bezweren

Er is ook een goede manier om psi te "bevochtigen en zachter te maken" - een mengsel van witte wijn en ananassap (of andere - injecties met een injectiespuit per dag in alle soorten spieren)

Hoe gans, eend, kalkoen te koken - Mcooker: de beste recepten (10)Lampe

Hele kalkoen, gewicht 3-4 kg. Ze zeggen dat het goed is om het in de "pod" te bakken. Maar het lijkt mij dat hij daar niet zal passen. En waar kun je het beter mee vullen?

(Video) Recept voor 2023, Ongewoon eten koken - hoe noem je het?

Hoe gans, eend, kalkoen te koken - Mcooker: de beste recepten (11)Beheerder

Citaat: Peer


Hele kalkoen, gewicht 3-4 kg. Ze zeggen dat het goed is om het in de "pod" te bakken. Maar het lijkt mij dat hij daar niet zal passen. En waar kun je het beter mee vullen?

Hier heb ik voor je gegraven.

KERSTMIS Turkiye

De basis van de marinade is 250 gram zout per gallon water (4 liter). Ik neem twee liter marinade en voeg meer water toe (ik ben bang dat ik te veel zout) omdat ik meestal meer kalkoen neem, 10 kg. Dus ik los een glas zout en 3-4 eetlepels suiker op in 1 liter warm water en verdun het met 3-5 liter koud water. Ga door met je humeur - je kunt peper, knoflook, kruiden, specerijen of iets anders toevoegen. Ik deed het anders en om eerlijk te zijn is het verschil minimaal. Kalkoen in een grote pan (ik heb een speciale pathologisch grote pan, we koken er kreeft in in de zomer en marineren kalkoenen in de winter), vul het met marinade en zet het een nacht in de koelkast. Als ik het me herinner, draai ik het een keer om. Als er geen pan en geen ruimte in de koelkast is, kunt u deze in de strandkoeler zetten en daar gieten, maar het water moet ijskoud zijn en het is raadzaam om diepvrieszakjes toe te voegen. Vuilniszakken zijn NIET goed - ze zijn niet voedselveilig! Je kunt een emmer gebruiken. Je kunt een speciale kalkoenzak kopen als je die hebt. Over het algemeen is dit een idee.
Het is moeilijker met een hete - ik doe alles in een opwelling en heb geen recept als zodanig. Spoel het dier licht af met zout en / of veeg af met servetten, leg het in een diepe bakplaat op het rooster en in de oven. Ik gebruik de vulling niet - ik heb nooit van de plaatselijke bakker gehouden en het duurt over het algemeen lang om een ​​grote kalkoen te bakken. Ik heb het een keer geprobeerd met kweepeer - was niet slecht. Ik zet het op een redelijk hoog vuur - gebeitst vlees kookt beter op hoog vuur. Ik wed 350-400 pond. Bedek eerst met folie, verwijder de folie na een paar uur om de huid bruin te maken. Ik weet de tijd niet - het hangt af van het gewicht en ik gebruik een thermometer - wit vlees moet 160 F bereiken, donker - 170 F. Dus ik blijf het laatste uur langskomen en de arme man prikken met een thermometer. Suiker in de marinade geeft een funky kleur bij het bakken - donker goudbruin. Als het te donker wordt, weer afdekken met folie. Als de temperatuur is bereikt, haal uit de oven, dek af met folie en laat ongeveer een half uur rusten. Het is belangrijk dat het vlees sappiger is.
350–400 °F = 176–204 °C

KERSTMIS Turkiye.

Een kalkoen kan op honderden manieren worden bereid, maar komt meestal altijd op de feesttafel terecht. En het principe van de voorbereiding ervan is vrij eenvoudig. Allereerst moet de vogel goed worden ontdooid, dat wil zeggen, het moet langzaam van tevoren worden gedaan, bij voorkeur in de koelkast, wat 18-20 uur of zelfs meer duurt.
De kalkoen heeft mager vlees, bijna dieet, dus om niet uit te drogen, moet hij worden gevuld met gesmolten boter met behulp van een injectiespuit met een dikke naald. Geef haar verschillende injecties op alle zachte plekken, wrijf ze van binnen en van buiten in met zout en peper - de vogel is in principe klaar om naar de oven te worden gestuurd.
En hier begint het belangrijkste: je moet kiezen waarmee je onze vogel wilt vullen. De gemakkelijkste manier om gehakt te koken. Het volume van de ingrediënten doet er niet toe - het zal nog steeds lekker en licht zijn. Combineer twee delen geroosterd wit (of grijs) brood croutons met een deel fijngesneden ui en gehalveerde bleekselderij. Specerijen kunnen verse of gedroogde dille, marjolein, basilicum of veel verse peterselie zijn. Kruid de binnenkant van de kalkoen met zout en paprikapoeder. Vul de helft met rundergehakt en voeg dan wat gesmolten boter toe. Het belangrijkste is: ga niet dood, voeg het rundergehakt toe, giet er meer gesmolten boter en een paar eetlepels sherry of cognac bij. Naai de buik van de kalkoen dicht.
De samenstelling van dit basisgehakt kan oneindig gevarieerd worden door naar eigen smaak noten, appels, sinaasappels, kaas, gehakte kalfslever of mager varkensvlees, kalkoengehakt, champignons, olijven etc. toe te voegen.
Het zijn de variaties in het rundergehakt die de verschillende nationale recepten voor het koken van kalkoen onderscheiden. De Polen voegen room en gehakt toe, de Nederlanders voegen aardappelpuree en selderij toe, de Fransen geven de voorkeur aan kastanjes, de Angelsaksen nemen broodblokjes, uien, salie, wortelen en bouillon of yoghurt.
Maar als de samenstelling van het rundergehakt diep nationaal is, dan is de verdere bereiding van de kalkoen inderdaad internationaal. Het gevulde karkas wordt aan de buitenkant ingesmeerd met plantaardige olie, met de borst naar boven op een bakplaat gelegd en in een goed verwarmde oven geplaatst. Zet na 20-30 minuten het vuur lager, gebruik aluminiumfolie of geolied perkament om zoiets als een "tent" over de vogel te maken om te voorkomen dat hij te gaar wordt. Plaats een kom water onder de bakplaat - laat het langzaam verdampen en giet een kopje water op de bakplaat zelf.De kooktijd wordt bepaald door een berekening van ongeveer 20-25 minuten per kilogram. Verwijder na anderhalf uur de "tent" en - om een ​​smakelijke korst te vormen - giet het resulterende sap elke 15-20 minuten over het gebraad. Voeg indien nodig water toe aan de bakplaat.
Beschouw de kalkoen als klaar wanneer het sap, dat ontstaat wanneer het wordt geprikt met een lange vork of breinaald, zijn roodachtige kleur verliest en doorschijnend wordt.
Verzamel nu het hele gezin rond de tafel en begin te vieren door je buren te kleden in sappige, geurige stukken vlees. Hoewel er recepten zijn voor deze zaak. Bijvoorbeeld, een tijdgenoot van Voltaire, een encyclopedist, fijnproever en gewoon humor, abt Morellet, zei dit: "Er zijn er twee nodig om een ​​kalkoen te eten - een kalkoen en ik."

Gehakt met veenbessen en zoete uien

We hebben 6 el nodig. eetlepels boter, 3 grote uien, in dunne halve ringen gesneden, 2 theelepels suiker, anderhalve kop fijngehakte knolselderij, 2 theelepels droge tijm, 1 kop veenbessen, 2 kopjes paneermeel. Smelt de helft van de boter in een grote pan, voeg de ui en suiker toe. Bak 5 minuten, af en toe roerend, tot de uien goudbruin zijn, giet er een half glas water bij, zet het vuur lager en laat 10 minuten sudderen tot de uien zacht zijn en de vloeistof kookt. Haal de uien uit de pan en zet opzij.
Smelt in dezelfde pan de resterende boter en fruit de bleekselderij en tijm tot de bleekselderij zacht is. Haal de pan van het vuur, voeg veenbessen, gekookte uien en paneermeel toe. Giet er een halve liter kokend water bij en roer goed. Kruid met peper en zout en voeg eventueel suiker toe.
Zet op de kraan en bak 30-40 minuten in de oven. Je zou ongeveer 2 kg gehakt moeten krijgen.

Kleine trucs

Reken bij het bereiden van de vulling uit van ca. 250-300 g per kilogram gevogelte.
Voordat de vogel wordt gevuld, moet de vulling volledig zijn afgekoeld.
Als je van tevoren gehakt hebt bereid, bewaar het dan onder het deksel in de koelkast, maar niet langer dan een dag.
Gehakt kan zowel in het karkas als tussen de huid en het vlees van gevogelte worden geplaatst en voorzichtig door de keel worden geperst.
Wees niet te ijverig bij het vullen van een kalkoen - tijdens het koken zal het gehakt in volume toenemen en kan het de vogel "scheuren", waardoor al het moois wordt verpest.

TIPS

De kalkoen kan echt heerlijk zijn. Om dit te doen, zal de gastvrouw zichzelf moeten opofferen en haar constant water moeten geven. Aangezien de kalkoen een halve dag wordt geroosterd, is dat echte heldenmoed. Hoewel je het ook anders kunt doen. Als je een bakje hebt, giet er dan 8 liter water in, voeg 2 glazen grof zout en een glas suiker toe. Voeg als ze oplossen wat gedroogde kruiden toe, zoals laurier, tijm of wat je maar hebt. Dompel de gestripte kalkoen met de borst naar beneden in de pekel, dek af en zet 6-8 uur in de koelkast. Daarna verwijderen, wassen, droogdeppen met keukenpapier en een nacht in de koelkast zetten tot de huid droog is. Het drogen van zo'n werkstuk vereist opmerkelijk talent.

Hoe gans, eend, kalkoen te koken - Mcooker: de beste recepten (12)Beheerder

Recept voor kerstkalkoen met whisky

Recept van de zijkant🔗

Whisky Kalkoen, speels recept (onbewerkt):
"Koop een kalkoen van 10 pond (voor 6 personen) en een fles whisky. Voeg zout, peper, olijfolie en dunne plakjes spek toe. Bedek de kalkoen met spekjes, zet opzij, breng op smaak met zout en peper en voeg een beetje olijfolie toe. Oven op 200°C. Voorverwarmen. Glas whiskey erbij schenken en drinken zodat de kalkoen er goed uit komt. Plaats de kalkoen dan op een bakplaat in de oven. Schenk nu snel 2 glazen whisky erbij en drinken. Succes weer met koken. Daarna 20 minuten, verwarm de oven voor op 250 C draai zodat hij goed knorert. Schenk dan de volgende 3 glazen whisky. Na een half uur open draaien, omdraaien en naar de vogel kijken. Pak de fles van Fiski en gooi de sttttakan over kijk door de stomme idioot zwemt, strompelt langzaam naar het fornuis en hakt de kalkoen fijn probeer jezelf niet te verbranden met de geest vijf zieke shem vixie in din ssssssttakan en da Backe a Vogel gedurende 3 uur (aaa verdomde snor is hetzelfde) en 10 minuten kruipen naar het toilet kun je nog steeds naar de kalkoen kruipen en de kachel en het dier eruit halen. Neem nog een slok en probeer die tfffar er weer uit te krijgen. Pak de duivelshond van de grond en gooi hem op de schotel. Niet uitglijden op de verdomd vettige vloer.. BHHHHHHtttttt! Ga naar bed. Eet de volgende dag cold turkey met mayonaise en aspirine. Eet smakelijk!"

Hoe gans, eend, kalkoen te koken - Mcooker: de beste recepten (13)Beheerder

Kerstgans gevuld met 11 vogelsoorten.

Een kerstgans gevuld met 11 vogelsoorten werd gekookt in Engeland.
Dit jaar, aan de vooravond van Kerstmis, raasde er een nieuwe culinaire golf door Groot-Brittannië: de helft van de Britse huisvrouwen is van plan een gans gevuld met verschillende soorten vogels te koken als vakantiegerecht: parelhoen, eend en kalkoen. Misschien komt dat door de naam van de beroemde Engelse chef-kok Hugh Fearnley-Whittingstall. Hij werd populair op tv en twee jaar geleden sprak hij tot de Britse verbeelding met een kerstkalkoen gevuld met 9 karkassen van verschillende vogels. Deze kalkoen woog 18 pond en was gevuld met gans, tamme eend, wilde eend, parelhoen, kip, fazant, patrijs, duif en houtsnip.

Maar het lijkt erop dat de creatie van Hugh, geïnspireerd door imperiale Russische en Tudor-drinktradities, werd overschaduwd door een nog groter opgezet monster met niet minder dan 48 karkassen van 12 vogelsoorten! Deze "nijlpaard", die ongeveer 50.000 calorieën bevat, is gemaakt door boerin Ann Petsch. Het gerecht kost £ 665 en kan 125 mensen voeden.

Het kostte Anne meer dan 8 uur om het gerecht te koken in de grootste oven die alleen in de Royal Automobile Club te vinden is en 45 minuten om deze nestpop te 'ontwerpen', maar het kostte nog eens 3 uur voorbereidend werk om de huid van de karkassen te verwijderen , de botten uit het vlees halen en nog een paar dagen om de vleesvulling te laten koken en rijpen.

Het gerecht bestaat uit kalkoen, gans, kip, fazant, patrijs, duif, Engelse witte Aylesbury-eend, Franse Barbarijse eend, kippen van minder dan 24 dagen oud, parelhoen, wilde eend, kwartel, maar ook kruiden en fruit. Ann zegt dat het aantal vogels het komende jaar kan toenemen tot 21 soorten. "Ik zou graag de trap en de zwaan willen toevoegen, maar nu zijn deze vogels beschermd."


Clubbaas Philippe Corrick zei aanvankelijk sceptisch te zijn over het idee om zo'n ingewikkeld gerecht te bereiden. “Ik betwijfelde of het lekker zou zijn omdat er vlees in zit dat heel snel uitdroogt en anderen nog geen tijd hebben om te koken. Maar het resultaat verraste me. Het gerecht bleek erg sappig te zijn met een interessante combinatie van structuren en aroma's, citrustonen in zo'n rijke smaak van gevogelte en wild zijn chic. In feite zijn de smaken van iedereen gemengd en is het moeilijk om te bepalen wat voor soort vlees je eet. Ik zou dit gerecht graag op de kersttafel willen hebben. Corrick voegde eraan toe dat een vergelijkbare smaak waarschijnlijk tegen lagere kosten beschikbaar zou zijn.De "zuinige" optie was om slechts vier vogels te bevatten: een gans, een Aylesbury-eend, een kalkoen en een fazant of patrijs, meldde de DailyMail.

Schanna Golovina
"Culinair Eden"

Hoe gans, eend, kalkoen te koken - Mcooker: de beste recepten (17)Ontbijtkoek

Wat een heerlijke recepten!
Ik ben lui geboren en ben altijd op zoek naar iets waar ik zo min mogelijk last van heb. In dit opzicht heb ik zes of zeven jaar op rij op de eenvoudigste manier een eend voor het nieuwe jaar gemaakt. Ik koop zelfgemaakte maïseend op de markt. De mijne, ik droog het af met een handdoek, prik er met een scherpe vork in op dikke plekken, wrijf het van buiten en van binnen in met een mengsel van zout en peper en ... op naar de oven! Ik stop er niets in, maar pak af en toe een bakplaat en giet het vet af (ik bedruip de eend natuurlijk met wat vet). Ik draai de eend ook regelmatig om. Van dit vet worden dan heerlijke aardappelen of kool gemaakt. Een kwartier voordat ik de eend eruit haal (hij is al bijna gaar), maak ik een mengsel van een paar eetlepels boter en een paar eetlepels honing. Ik smelt het allemaal tot een vloeibare, homogene staat. Ik geef (vet) de hele eend buiten water (vet) met dit mengsel, niet spaarzaam. ... Na 10-15 minuten krijg je een funky product met een heerlijk smakelijk korstje. En nog belangrijker - geen problemen en inspanningen.

Hoe gans, eend, kalkoen te koken - Mcooker: de beste recepten (18)Maryana61

Ik, om de smaak van eend te verminderen, nou, mijn kinderen houden niet van eend, giet het eendenkarkas met bier. De eend is geroosterd, het vlees is sappig en ruikt niet naar eend.

Hoe gans, eend, kalkoen te koken - Mcooker: de beste recepten (19)Jane

Alsjeblieft! Zeg eens! Kun je een gestript ganzenkarkas bewaren zonder het te bevriezen? Ik kan het niet vinden ... Of ik zie het niet ... Je hebt een mooie gans meegebracht - ik wil hem voor Kerstmis, maar het is jammer om hem te bevriezen

Hoe gans, eend, kalkoen te koken - Mcooker: de beste recepten (20)Tante Besja

Ontbijtkoek!Hoe lang duurt het? Hoe wordt de bereidheid bepaald? Ik heb nog nooit een eend gekookt en mijn man kwelde me met verzoeken ... ik ben bang ...

Hoe gans, eend, kalkoen te koken - Mcooker: de beste recepten (21)MariV

Neem de voorbereide eend, bak hem goudbruin en kook hem dan anderhalf uur in appelsap.

Hoe gans, eend, kalkoen te koken - Mcooker: de beste recepten (22)kava

Geen nieuwjaar zou compleet zijn zonder een eend (of gans) en appels. Als dame ben ik nogal lui en tegelijkertijd bezig met 40 uur werk per week, en ik hou niet van moeilijke, uit meerdere delen bestaande en lange recepten om te bereiden. Daarom smeer ik de afgewerkte vogel in met zout / peper / kruiden, doe stukjes zure appels in het midden, snijd en schil ze van de kern, naai (of hak met tandenstokers) en bak in een gans (soms in een hoes ). soms in perkament, soms in folie). Honing is een geweldige manier om een ​​smakelijke, knapperige en mooie korst te krijgen.

Hoe gans, eend, kalkoen te koken - Mcooker: de beste recepten (23)Beheerder

Citaat: Jan


Alsjeblieft! Zeg eens! Kun je een gestript ganzenkarkas bewaren zonder het te bevriezen? Ik kan het niet vinden ... Of ik zie het niet ... Je hebt een mooie gans meegebracht - ik wil hem voor Kerstmis, maar het is jammer om hem te bevriezen

Als we het hebben over een dorpsgans, dan zit er niets mee in de vriezer, de vorm en kleur van het vlees verliezen niet.
Een week geleden brachten ze me een soepkip voor een broodje - nou ja, een heel groot kalfsvlees - ik heb het ingevroren.
Gisteren heb ik het op het balkon in de koelte ontdooid - vandaag heb ik het geslacht - er gebeurde niets met het vlees, ik verloor niet eens zijn vorm, dus al het elastiek bleef

Hoe gans, eend, kalkoen te koken - Mcooker: de beste recepten (24)Anastasia

En sinds een paar jaar maak ik eend volgens hetzelfde recept dat ik uiteindelijk heb opgepikt, zodat de eend krokant van buiten en sappig van binnen is. En dat is makkelijk!

Eend - 2,2 kg (geen verschil, kan ook invriezen)
Zoetzure appels - 2st
Citroen-1St.
Knoflook-5-6 teentjes
Een mengsel van pepers van het bedrijf Galeo (om de een of andere reden bevat deze specerij naast peper ook komijn, koriander, witte mosterd, marjolein, ik hou echt van deze specerij)
Olijfolie om in te vetten
zout

Voorbereiding
De dag voor het koken wreef ik de binnenkant van de eend in met een mengsel van zout, kruiden en knoflook, met alleen zout en kruiden aan de buitenkant. Ik doe er een citroen in, snijd hem in kwartjes ringen en pers het sap een beetje uit.
Ik heb het in de koelkast gezet.
Ik doe appels in de eend voor het koken. genaaid. Bestrijk de buitenkant met olijfolie. En er mag geen knoflook buiten zijn, die in de oven meteen begint te branden.
Verwarm de oven voor op 220 gr...Leg de eendopgewarmdoven aan
Ovenschotel met grill. Bij een temperatuur van 220 g. Laat 30 minuten staan ​​zodat er een goudbruin korstje ontstaat. Verlaag vervolgens de temperatuur tot 150-170 g. en leiden tot gereedheid, af en toe over het vrijgekomen vet gieten.

Jammer dat de foto die ik van mijn telefoon heb niet van erg goede kwaliteit is

(Video) We hebben een oven gebouwd van een 200 liter vat | Een hele gans gekookt in de oven

Hoe gans, eend, kalkoen te koken - Mcooker: de beste recepten (26)Jane

Bedankt beheerder! We stopten het amper in het grootste compartiment ... Nu ontdooien de nummers van de 5e ... geen gans, maar een olifant

Hoe gans, eend, kalkoen te koken - Mcooker: de beste recepten (27)Ontbijtkoek

Citaat: Tante Besya


Ontbijtkoek!Hoe lang duurt het? Hoe wordt de bereidheid bepaald? Ik heb nog nooit een eend gekookt en mijn man kwelde me met verzoeken ... ik ben bang ...

Af en toe wordt de eend echter uitgetrokken om te worden omgedraaid en ingevet. Probeer het na 1,5 uur uit: Prik met een vork in het dikste deel (let op dat er geen bloed uit komt), knijp er een stukje af. Als er een culinaire thermometer is, dan is de temperatuur voor de vogel (gereedheid) d. B. niet minder dan 90 graden. Lijm op het dikste deel en je zult het zien. Als je ergens anders last van hebt, stop het dan in de oven. Het kan 2 - 2,5 uur duren. En op tijd - veel hangt af van de eend. Als je ziet dat je klaar bent, bestrijk je het met honing en boter. Nog 10 minuten in de oven (alles wordt bedekt met een heerlijke korst) - en verwijder. Wees niet bang. Je kunt nooit fout gaan met een eend!

Hoe gans, eend, kalkoen te koken - Mcooker: de beste recepten (28)Tanjuscha

Citaat: Vicky


En de hele kalkoen? Ik kook alleen borst met champignons, borst gevuld met mazzarella en chili en Pekingvleugels.
Als er iets interessants is, zal ik schrijven.

Viki was erg geïnteresseerd in de borst met champignons en gevuld met mazzarella, post het recept.

Hoe gans, eend, kalkoen te koken - Mcooker: de beste recepten (29)Tante Besja

Bedankt !!! Je moet waarschijnlijk een risico nemen!

Hoe gans, eend, kalkoen te koken - Mcooker: de beste recepten (30)Schu Macher

Tante BesechkaDe straat wordt gedomineerd door wandelen! Wees niet bang... je zult ze verslaan!

: MariVIk stel voor praktisch in sinaasappel te koken tot verdamping !!!!

Hoe gans, eend, kalkoen te koken - Mcooker: de beste recepten (31)MariV

Citaat: Shu Makher


Tante BesechkaDe straat wordt gedomineerd door wandelen! Wees niet bang... je zult ze verslaan!

: MariVIk stel voor praktisch in sinaasappel te koken tot verdamping !!!!

Heb je dit eerder gedaan?

Hoe gans, eend, kalkoen te koken - Mcooker: de beste recepten (32)Schu Macher

Nee, dat heb ik niet. Alleen gemaakt in sinaasappels en met sinaasappel karamelsaus....erg lekker, alleen is het aan te raden om sinaasappels wat zuurder te nemen...

Hoe gans, eend, kalkoen te koken - Mcooker: de beste recepten (33)MariV

En het recept?

Hoe gans, eend, kalkoen te koken - Mcooker: de beste recepten (34)Schu Macher

Eend Met Sinaasappels

Entenkadaver - 2 kg
3 sinaasappels
60 gram boter
100 gram droge wijn
150 gram bouillon
Zout, peper - naar smaak

Schil een grote sinaasappel door de schil eraf te snijden, verwijder de pitten, snijd het vruchtvlees in stukjes en stop het in het voorbereide karkas van een eend van ongeveer 2 kg, naai de buik van de eend dicht, smelt 60 g boter in een pan en bak Vogel bei 20 minuten op laag vuur. Voeg vervolgens zout en peper toe aan de kom, doe de in dunne reepjes gesneden sinaasappelschil in de eend, giet er 100 g droge wijn en 150 g vleesbouillon bij. Bedek de braadpan met een deksel en laat een uur op laag vuur sudderen.
Schil nog 2 sinaasappels. Snijd de ene en pers het sap uit de andere. Als de eend klaar is, haal je hem uit de eend, snijd hem in stukjes, leg hem op een grote kom, giet er sinaasappelsap over en garneer met stukjes sinaasappel.

Maar ik kan caramel niet vinden... Ik zoek...

Hoe gans, eend, kalkoen te koken - Mcooker: de beste recepten (35)Schu Macher

In vond ik dat dit een inbelrecept is, er was maar één kip en ik maakte het met een eend

3 tafel. suiker leugens
Sap en schil van één sinaasappel
3 tafel. sojasaus
1/3 kopje droge rode wijn
1 teentje knoflook, gehakt
zout en peper

Verhit margarine in een grote koekenpan (je kunt een eetlepel plantaardige olie toevoegen om te voorkomen dat de margarine verbrandt) en bak de poten met 4 tegelijk. Breng over naar een bord.
Voeg de rest van het voedsel toe aan de pan en kook op hoog vuur tot de saus dikker wordt, ongeveer 5 minuten. Doe de kip terug in de pan, roer, dek af en laat op laag vuur sudderen tot de kip gaar is, ongeveer 20 minuten.
Verhoog het vuur en laat sudderen, af en toe roerend, tot de saus is ingedikt en gekarameliseerd en de drumsticks glanzend en gekarameliseerd zijn (laat de saus niet zachtjes aanbranden).

Hoe gans, eend, kalkoen te koken - Mcooker: de beste recepten (36)Nonkel Sam

Stukje bij beetje uit de uitgestrektheid van het internet.
Peking eend.(geen pannenkoeken)

"Geen goede kerel die niet naar de Grote Muur van China is geweest; maar degenen die Pekingeend niet hebben geprobeerd, zullen grote spijt krijgen."

R Nixon

Beijing Roast Duck of Bei Jin Hao, het beroemdste gerecht van Beijing, heeft een lange geschiedenis. Terug in de Ming-dynastie 4 eeuwen geleden. Speciaal voor de keizerlijke tafel kweekten de boeren de dikste en malsste eenden. Onder toezicht van de kok werd de vogel speciaal gestript, geplukt, met lucht gepompt en, na de huid met maltose te hebben ingesmeerd, in de wind te drogen gehangen.

Pekingeend wordt op twee manieren bereid. De eerste methode is dat de eend in open toestand wordt geroosterd boven de kachel, waarvan het vuur wordt gegeven door het brandhout van dadels, perziken, peren of andere fruitbomen. Deze eend heeft een krokante, blozende en glanzende schil, terwijl het vlees mals en aangenaam van smaak is en de geur van een fruitboom uitademt. En voor deze korst wordt Pekingeend de parel van werelddelicatessen genoemd.

De tweede manier is wanneer de eend in een gesloten oven wordt gebakken. De temperatuur in de oven is aanvankelijk hoog en daalt daarna geleidelijk. De op deze manier gebakken eend heeft een krokant vel en het vlees, hoewel een beetje vettig, is niet suikerachtig en verrassend lekker.

Ingrediënten:

dikke eend, vlezig 2-3 kg
Sherry (Chinese wijn of een alcoholische drank met een uitgesproken smaak) 1 eetl. ik.
Grof zout
honing (melasse, bij voorkeur gerst) 4 el. ik.
Sesamolie 1 EL.
Sojasaus (bij voorkeur Hoi Sin-saus) 5 el. ik.
Gemberpoeder 1 el l.
versgemalen zwarte peper 1 eetl. ik.
water 1 glas

1. Voordat u de eend kookt, moet deze worden ontdooid. Om dit te doen, haalt u het een paar dagen voor het koken uit de vriezerKoelkast... Daarna verwijderen en nog eens 10 uur laten ontdooien bij kamertemperatuur.

2. Nadat de eend volledig is ontdooid, wast u hem onder koud stromend water en verwijdert u het haar (indien aanwezig). Snijd de vingerkootjes van de bovenvleugel af.
Verwijder overtollig vet van gevogelte, vooral rond de nek en staart.

3. Plaats de eend aan een haak of vork boven de gootsteen en giet van alle kanten kokend water over de vogel.
Giet het water af en droog de eend met een droge handdoek. Neem sherry (met wijn) en wrijf het over de zijkanten van de eend, ook de binnenkant. 10 minuten op kamertemperatuur laten staan.

4. Wrijf de eend nu in met zout. Neem een ​​potje (speciale schaal voor staande vogels), doe deze in de eend en plaats de eend op de schaal. De op deze manier bereide vogel moet 12 uur in de koelkast worden bewaard. Giet regelmatig vloeistof uit de kom.

5. Bestrijk de eend na 12 uur met honing in een dunne, gelijkmatige laag. Zet nog 12 uur in de koelkast.

6. Verwarm de oven voor op 190 graden. Zet de eend opovensborst omhoog. Giet water op een bakplaat onder het rooster. Leg een rek op een bakplaat en wikkel de hele structuur in folie. Plaats de eend in de oven en bak 60-70 minuten.

7. Doe de gember, sesamolie, peper en sojasaus in een bakje, meng goed.
Haal de bakplaat met eend eruit, verwijder folie met bakplaat en vloeistof(voer al het vet af)... Verf de eend met een siliconenkwast.

8. Verhoog de oventemperatuur tot 260 graden. Plaats de eend terug op het rooster in de oven en bak ongeveer 25 minuten. Als de eend begint te verbranden, verlaag dan de temperatuur en verleng de braadtijd.

9. Combineer honing en sojasaus en klop het mengsel.
Trek de eend eruit en veeg de vogel ermee schoon.
Zet de oven op de grillstand. Bak gedurende 10 minuten tot ze goudbruin zijn.

10. Haal de afgewerkte eend eruit, laat afkoelen en snijd in porties.

Vanaf fase 6 doe ik het op mijn manier: giet water in een grote bakzak. Ik maak een afstandsstuk tussen het water en de eend (totdat ik weet wat). Zodat de eend gestoomd wordt. Ik heb een thermometer in en op een bakplaat in de oven gelegd. Ik kook op een thermometer tot 90 graden (ongeveer 1,5 uur). Ik neem het pakket aan. Zout het vet. Bestrijk ze met een mengsel van honing en sojasaus. En in het "solarium" naar de juiste korst

(Video) Heel lamsvlees roosteren in een vat! Buitenissig idee voor het koken van een volledig schapenvlees

Hoe gans, eend, kalkoen te koken - Mcooker: de beste recepten (37)vogelverschrikker

Kerstkalkoen met gedroogde abrikozen

Hoe gans, eend, kalkoen te koken - Mcooker: de beste recepten (38)

Al drie jaar op rij bereid ik volgens dit recept een kalkoen voor de nieuwjaarstafel. En we hebben een traditie van het bakken van kalkoen op NG. Sorry voor de slechte foto, ik had haast, het was al een kwartier voor middernacht en de kalkoen was net uit de oven gehaald. Daarna legde ze het op een serveerschaal en serveerde het sneller.

Ik vond het recept op de website van deli. Daar wordt aanbevolen om een ​​kalkoen van 7,5 kg te nemen. In het begin had ik ook last van gigantomanie, maar nu neem ik een kalkoen van 3-3,5 kg. Het wordt tijdens de jacht gegeten en "verbergt" geen stof in de koelkast. Ik schrijf mijn verhoudingen op, ik heb ze al aangepast, dus:

Kalkoen met een gewicht van 3300-3500 g
gedroogde abrikozen 200 g
Boter 100 gr
Basmatrijst 250g
Boog 1 groot hoofd of 2 medium
Knoflook 2 teentjes
Wortelen 1 grote of 2 middelgrote
Rosinen 50 gr
gedroogde vijgen 100 g
Peterselie - een klein bosje
2e. I. Mayonaise
1 Stk. ik. Soja saus
zout, zwarte peper

1. Week gedroogde abrikozen 15 minuten in heet water, giet af en pureer met boter in een blender.

2. Week rozijnen en vijgen 15 minuten in kokend water.

3. Hak de uien, wortels, knoflook fijn (hak de knoflook fijn) en bak ze in plantaardige olie in een pan.
Hak de peterselie fijn.

4. Kook de rijst half gaar, doe de gebakken uien, wortelen, knoflook, rozijnen, fijngehakte vijgen, peterselie, zout en peper de vulling naar smaak.

5. Was de kalkoen, droog hem af, wrijf de huid in met een mengsel van peper en zout (ook van binnen). Verwijder nu met een houten of siliconen spatel het vel van de kalkoen. Het is handig om de procedure vanuit de nek te starten. Spatel tussen huid en vlees steken en naar binnen drukken. De huid van de kalkoen is sterk en laat vrij goed los over het hele oppervlak, ook het schouderblad wordt licht onder de huid van de poten gedrukt (allemaal uit dezelfde nek). Voer dezelfde procedure uit op de buik en rug van de vogel.

6. Doe nu de gedroogde abrikozenpuree onder de schil. Gebruik vervolgens je handen om het gelijkmatig te verdelen (simpelweg door op de huid te drukken en de puree te "drijven" waar nodig, ook in de benen).

7. Vul de kalkoen met de vulling en sluit de incisie (naai met een naald of zet vast met tandenstokers om de draad vast te zetten om te binden), maak de poten vast.

8. Meng de mayonaise en sojasaus en bestrijk de vogel met een kwastje. Het recept stelde voor om het met honing in te smeren. Ik heb het een keer gemaakt, vond het helemaal niet lekker, hoewel ik dol ben op de combinatie van zoet en vlees.
Wikkel de uiteinden van de vleugels in folie - ze verbranden het snelst.

9. Bak ongeveer 30 minuten op 200 g, dek het gevogelte vervolgens af met aluminiumfolie, verlaag de oventemperatuur tot 180 g en bak nog ongeveer 2 uur. Het zal het meest mals blijken te zijn.

Daarna zal ik schrijven hoe je een salade maakt van kalkoenvlees met druiven. Dit is een recept voor degenen die kalkoen bakken voor de feestdagen, omdat de "nibs" van de kalkoen altijd blijven en je niet weet waar je ze moet bevestigen. ..

Hoe gans, eend, kalkoen te koken - Mcooker: de beste recepten (39)kubiek

Koele Turkije Bleke Vogelverschrikker!!!!!

Over honing: hier moet je goed marineren, je moet een mengsel van honing, citroensap, OM en een grote hoeveelheid kruiden bereiden. Bedek de vogel en laat twee uur staan.
Vullen met kweeperen (nou ja, of appels)

Wikkel vervolgens in kraftpapier en bak twee uur op 160-170 graden. Open vervolgens het papier en bruin de vogel (dit kan onder een heteluchtgrill) gedurende 15 minuten op 200°C.

Dat is het soort kalkoen dat iedereen eet. Zelfs degenen (zoals ik) die er eerder niet tegen konden.

Ja, het wordt geserveerd met een kant van gesneden fruit (als tussendoortje): bananen, mandarijnen (in plakjes), peren, ananas, druiven (zonder bot).

Hoe gans, eend, kalkoen te koken - Mcooker: de beste recepten (40)vogelverschrikker

kubiek

En wat te doen met appels? Nou, het snijden is begrijpelijk. Maar strooi. peper, zout enz.? En wat is OM en welke kruiden zitten er in de serveermix in jouw recept?

Wat de baktechnologie betreft, ben ik er helemaal voor om eerst op een hogere temperatuur te bakken en dan te bakken tot het gaar en belegd is, en niet andersom. De eerste keer dat er zich een korst vormt, wordt het sap vastgehouden en blijft het vlees erg sappig. Probeer het, opeens vind je het lekkerder.

Hoe gans, eend, kalkoen te koken - Mcooker: de beste recepten (42)Schu Macher

Citaat: Vogelverschrikker


kubiek
Wat de baktechnologie betreft, ben ik er helemaal voor om eerst op een hogere temperatuur te bakken en dan te bakken tot het gaar en belegd is, en niet andersom. De eerste keer dat er zich een korst vormt, wordt het sap vastgehouden en blijft het vlees erg sappig.

Ik hou er ook zo van ... het is als vlees, je doet het in kokend water - voor salades, en in plakjes, in koud water - bouillon

Hoe gans, eend, kalkoen te koken - Mcooker: de beste recepten (43)kava

Citaat: Vogelverschrikker


kubiek

En wat te doen met appels? Nou, het snijden is begrijpelijk. Maar strooi. peper, zout enz.?

Ik zout en peper en leg het in het midden.

(Video) Hele kippen gevuld met pilaf en gekookt in de modderoven ♧ Landelijke recepten

Hoe gans, eend, kalkoen te koken - Mcooker: de beste recepten (44)kubiek

Citaat: Vogelverschrikker


kubiek

En wat te doen met appels? Nou, het snijden is begrijpelijk. Maar strooi. peper, zout enz.? En wat is OM en welke kruiden zitten er in de serveermix in jouw recept?

Een beetje zout en klaar. Bestrijk de binnenkant van de kalkoen voor het vullen met een honing-pittig mengsel.
OM - olijfolie
Specerijen - het feit is dat ze me het recept hebben gegeven zonder exacte instructies, en ik gooi alles naar mijn smaak (elke keer krijg ik een andere set). Meestal is er kurkuma, roodgloeiend en paprika, oregano. Op de een of andere manier heb ik kaneel toegevoegd, wat ook erg lekker is. Paprikapoeder en kruidnagel (in een vijzel ...) - kortom, een vlucht van de verbeelding.

Wat de baktechnologie betreft, ben ik er helemaal voor om eerst op een hogere temperatuur te bakken en dan te bakken tot het gaar en belegd is, en niet andersom. De eerste keer dat er zich een korst vormt, wordt het sap vastgehouden en blijft het vlees erg sappig. Probeer het, opeens vind je het lekkerder.

Daar ben ik het mee eens. Maarspecifiek in dit receptBaktechnologie is als volgt. De vogel komt er heel mals en sappig uit, mogelijk door het constructiepapier. Als het er niet is, moet u calqueerpapier of perkamentpapier 4 keer vouwen.

Bij het snijden zou de afgewerkte vogel bijna vanzelf van de botten moeten vallen (maar tegelijkertijd zal hij helemaal niet "gekookt" zijn ... Je wrikt hem gewoon open met een mes en haalt de botten eruit.

Hoe gans, eend, kalkoen te koken - Mcooker: de beste recepten (46)openbaren

En hoe je een kalkoen kookt in een slowcooker, maar niet heel, maar een kwart kalkoen. Ik heb onlangs MV gekocht en mijn familie wil dit gerecht morgen op tafel. Hoe niet uit te drogen.

Hoe gans, eend, kalkoen te koken - Mcooker: de beste recepten (47)Tuscarora

Meisjes, en ik heb een eend in het Pools gemaakt voor Kerstmis (ik heb Vysotskaya bespioneerd). Het wordt gestoofd in bier. Het vlees is heerlijk. Gevoelig. Maar appels zijn smakeloos in de vulling, maar moeten volgens het recept worden weggegooid. Ik heb het voor niets achtergelaten.

Hoe gans, eend, kalkoen te koken - Mcooker: de beste recepten (48)yana0anfisa

Ik kookte een gans volgens het recept van Admin. Gans is als een lied, geen aftrekken of optellen. Oranje tinten en knapperigheid zijn één ding. Bedankt admin, ik weet niet hoe ik een foto moet toevoegen, anders had ik hem gepost.

Hoe gans, eend, kalkoen te koken - Mcooker: de beste recepten (49)openbaren

Ik wachtte niet op een antwoord, ik besloot te improviseren. Smeer de kalkoen in met een mengsel van gelijke delen Georgische tomatensaus en sojasaus. Weersta een uur en stuur naar de multikoker, eerst in de bakmodus gedurende 15 minuten aan elke kant, daarna om te stoven - 2,0 uur Ik heb ook kweepeer en gehakte appels toegevoegd. Het bleek geweldig!
Ik gebruik de marinademix voor kip al heel lang en heb hem nu ook getest op kalkoen.

Hoe gans, eend, kalkoen te koken - Mcooker: de beste recepten (50)straf

Met dank aan admin voor het ganzenrecept. Ik heb het ongeveer 15 jaar geleden gemaakt, maar ik vond het vlees niet lekker taai, maar toen las ik het voorgestelde recept en maakte het voor Kerstmis. Iets vereenvoudigd natuurlijk, gecoate likeur en kumquats. Antonovka en zuurkool met aardappelen toegevoegd. Iedereen vond het erg leuk. Het vlees is eigenlijk mals.
Hoe gans, eend, kalkoen te koken - Mcooker: de beste recepten (51)
Ingewreven met Indiase kruiden.

Hoe gans, eend, kalkoen te koken - Mcooker: de beste recepten (52)aaschulz

Ik zal mijn eigen 5 kopeken toevoegen.
Aangezien mijn vogels dagelijkse maaltijden zijn, kook ik minstens 5-6 keer per maand een gans, eend of kalkoen. Daarom ben ik niet bang om te koken, en de optie "Ik snapte het niet" is duidelijk niets voor mij.
Om niet gestoord te worden door het water geven en ronddraaien van de vogel en andere dansjes met tamboerijnen, kan ik je adviseren om de vogels (als je ervoor kiest om ze heel te koken) op een rooster boven een bakplaat met water (1 cm ). Temperatuur voor de vogel is 3-5 kg, 200°C-30min, 180°C-30min, 150°C-30min, 130°C-30min... daarna kan je hem uitzetten en de gans in de oven laten. voor bijzonder grote monsters van 5-8 kg. Kook gedurende 4-5 uur op een lage temperatuur in het bereik van 120-150C.

Hoe gans, eend, kalkoen te koken - Mcooker: de beste recepten (53)Ludka-Stern

Eet smakelijk! Wie besluit te koken - deel uw mening.
Admin Dit is het recept van Elena Chekalova, de presentator van het programma "Happiness is", alleen maakte ze een eend, geen gans, het recept heet "Bird Golden Lollipop". Ik maak altijd eend van dit recept, veel moeite, maar mijn man, die de eend uit dit recept heeft geprobeerd, wil niet anders. En marineer 2-3 dagen, en ik denk dat het minstens 3 dagen duurt om de gans in kruiden en zout te houden.

Hoe gans, eend, kalkoen te koken - Mcooker: de beste recepten (54)Ludka-Stern

🔗

lettergreep in haar receptenvideo

Hoe gans, eend, kalkoen te koken - Mcooker: de beste recepten (55)Beheerder

Citaat: Stern Ludka

Beheerder Dit is het recept van Elena Chekalova, presentator van het programma "Er is geluk".

Elena Chekalova begon onlangs met haar uitzending en ik heb het recept gepost en lang geleden van internet gehaald, 2007, dus het is nog steeds de vraag van wie, van wie en waar het recept vandaan kwam

In die tijd heb ik speciaal voor ons forum een ​​selectie van ganzen- en eendenrecepten samengesteld, ik hoop dat het onderwerp nuttig was

Hoe gans, eend, kalkoen te koken - Mcooker: de beste recepten (56)aaschulz

Citaat: Stern Ludka


En marineer 2-3 dagen, en ik denk dat het minstens 3 dagen duurt om de gans in kruiden en zout te houden.

en waarom? het wordt een uur voor het koken tot in de perfectie gezouten en gepeperd.

Hoe gans, eend, kalkoen te koken - Mcooker: de beste recepten (57)kava

En dit jaar heb ik de eend ongeveer een half uur in kruiden gekookt, uit de bouillon gehaald, uitgelekt en afgekoeld, en van binnen en van buiten bedekt met honing, boter en een kruidenmengsel met rozemarijn. Ik plaatste zure appels in het midden (royaal gekruid met zout, peper en kruiden) en gebakken in folie in de oven op 180*. Ongeveer 15 minuten voor het einde van het bakken heb ik de folie uit elkaar gehaald en de eend mooi laten bruinen. De man zei dat het de beste eend was die hij ooit had gegeten.

Hoe gans, eend, kalkoen te koken - Mcooker: de beste recepten (58)Loedmilka

(Video) Grote sleedoorn oogsten in het dorp | Oma kookcompote

Kava, is de eend zelfgemaakt of in de winkel gekocht? Ik bedoel, een van die dingen die lang nodig hebben om gaar te worden, nietwaar?

Videos

1. 1 uur koken Heerlijke interne lamsvleesrecepten in het dorp
(kend Işleri)
2. Forelvissen en lekkere broden gekookt in Rainy Village met Tandoor ♧ Village cooking
(kend Işleri)
3. OMA KOKEN ONWEERSTAANBARE TURKSE PIDE | EEN UNIEK DESSERT BAMIYE | LANDELIJK LEVEN
(Relaxing Village)
4. Oma kookt fisincan pilaf en xerek cake voor Ramal's verjaardag met het hele gezin
(Relaxing Village)
5. Heel lekker recept voor gehaktballen! Oma koken in landelijk dorp
(Relaxing Village)
6. Reusachtige vis Snijden en koken van gebakken vis met rijst Recept in Village. grote vis recepten
(kend Işleri)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: The Hon. Margery Christiansen

Last Updated: 03/05/2023

Views: 6101

Rating: 5 / 5 (50 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: The Hon. Margery Christiansen

Birthday: 2000-07-07

Address: 5050 Breitenberg Knoll, New Robert, MI 45409

Phone: +2556892639372

Job: Investor Mining Engineer

Hobby: Sketching, Cosplaying, Glassblowing, Genealogy, Crocheting, Archery, Skateboarding

Introduction: My name is The Hon. Margery Christiansen, I am a bright, adorable, precious, inexpensive, gorgeous, comfortable, happy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.