Alles wat je wilt weten over Human Design - School of Human Design (2023)

U gebruikt Internet Explorer. Deze website ondersteunt alleen moderne browsers. Gebruik Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Alles wat je wilt weten over Human Design - School of Human Design (1)

Geïnteresseerd in menselijk ontwerp? Op deze pagina vind je alles wat je moet weten!

 1. Wat is menselijk ontwerp?
 2. Wat kan ik met Human Design?
 3. Hoe is een human design diagram gestructureerd?
 4. Waarom een ​​hulpmiddel voor iets dat al in mij zit?
 5. Wat maakt Human Design uniek?
 6. Waar komt menselijk ontwerp vandaan?
 7. Wat zegt mijn geboortetijd over mij?
 8. Wat is het belangrijkste verschil tussen Human Design en astrologie?

1. Wat is menselijk ontwerp?

Human Design is een systeem dat inzicht geeft in jouw kwaliteiten en valkuilen. Het geeft inzicht in hoe jij geprogrammeerd bent, wat jou als persoon uniek maakt en wat het beste bij jou past. Daarbij helpt het je om de beste versie van jezelf te worden, namelijk: jezelf.

Ieder mens is uniek

Velen van ons hebben ons leven gemaakt zoals van ons wordt verwacht, we moeten overal goed in zijn en we streven allemaal naar ongeveer hetzelfde (we willen allemaal een goede baan, reizen de wereld rond, een mooi huis, een druk sociaal leven). leven, bewust zijn van wat er in de wereld gebeurt, een fit lichaam hebben, een goede moeder zijn en nog veel meer). We passen ons aan omdat we bang zijn om anders te zijn of omdat we gewoon niet beter weten. Maar als dat de bedoeling was, waarom kreeg dan iedereen bij de geboorte iets anders mee?

"Wees jezelf, iedereen is al bezet."

-Oscar Wilde

Uw persoonlijke kaart

Op basis van je geboortedatum, tijd en geboorteplaats kan jouw unieke ontwerp worden berekend. Jouw unieke blauwdruk. Deze blauwdruk geeft inzicht in wie je bent en is daarmee een hulpmiddel bij zelfonderzoek. Download hier gratisuwDiagram.

Gecombineerd model

Human Design is een model waarin de belangrijkste spirituele leerstellingen (astrologie, het chakrasysteem, de Kaballah en de I Tjing) samenkomen met wetenschap (kwantumfysica, biochemie, genetica en astronomie). Het is een complex systeem met daarin de belangrijkste, vaak oude vondsten (uit zowel de westerse als de oosterse wereld).

Het is het model waarin het natuurlijke (wetenschap) en het bovennatuurlijke (mystiek) samenkomen. Dit geeft ons het meest geavanceerde en gedetailleerde inzicht in “de werking van de mens”. En dus in onszelf.

jouw unieke rol

Human Design gaat ervan uit dat ieder mens uniek is en een eigen rol heeft in het geheel. Deze rol wordt dus bepaald bij de geboorte. Betekent dit dat je rol - en dus je bestemming - bij je geboorte al vastligt? Zeker niet! Andere rollen vragen nu eenmaal meer inspanning en energie en je zult meer weerstand ervaren.

Dus wil je meer rust, meer balans, plezier, flow en energie ervaren? Leer dan met onze hulp je eigen ontwerp lezen en beleven.

Laatste podcastafleveringen

(Video) Ontdek wie jij WEL bent met Human Design *Nederlands* | Sarah Leers

2. Wat kan ik met Human Design?

Human Design biedt een handboek dat helpt om een ​​antwoord te vinden op de fundamentele vragen: wie ben ik, wat kan ik wel en niet (of zoals wij het liever zeggen: waar ben ik niet voor gemaakt)? Een basis waarop je zelf verder kunt experimenteren.

Geloof niet, experimenteer!

Human design is een hulpmiddel. Daarvoor hoef je niets te geloven. En je hoeft het niet als waarheid te accepteren. En je moet er zeker niet blindelings naar staren. Zoals de Boeddha zei: "Alleen een 'dwaas' blijft naar de vinger kijken in plaats van waar de vinger naar wijst."

“Ik ben een vinger die naar de maan wijst. Kijk niet naar mij; kijk naar de maan

– Boeddha's

navigatie systeem

Hoe het dan te gebruiken? Zie het als een navigatiesysteem dat u kan helpen uzelf te vinden. Je kunt ook zelf proberen je weg te vinden, met behulp van een kompas of een ouderwetse wegenkaart, maar met een navigatiesysteem gaat het vaak net wat sneller en makkelijker.

Jij zit aan het stuur

En stuurt het je een kant op waar je niet heen wilt? Dan bepaal je toch zelf of je deze weg inslaat of niet. Human Design dringt je niets op, maar vraagt ​​je om stap voor stap uit te zoeken wat voor jou werkt en wat niet. Gebruik het om te groeien, te experimenteren en vooral: om de beste versie van jezelf te worden, namelijk: jezelf.

Alles wat je wilt weten over Human Design - School of Human Design (5)

Op basis van je geboortedatum, tijd en geboorteplaats kan jouw unieke ontwerp worden berekend. Jouw unieke blauwdruk. Benieuwd naar je grafiek? Downloadenhier(op onze website) Uw kaart gratis!

(Video) Hoe lees ik mijn Human Design chart

Lichaamsdiagram van een menselijk ontwerp

Deze blauwdruk bestaat uit negen centra, 36 kanalen en 64 poorten. Een Human Design lichaamsdiagram toont verder tot aan:

 • Tot welke van de vijf basistypes behoor jij (Kunst);
 • Welke strategie is het (Strategie);
 • Hoe maak je de beste keuze (innerlijke autoriteit);
 • Welke rol je voorbestemd bent te spelen in het leven en hoe je je leven samen met anderen leeft (Profiel);
 • Hoe energie beweegt tussen jou en anderen en wat je zoekt in anderen (Definitie);
 • Waarom je hier bent en of je een persoonlijk of werelds doel/missie hebt (incarnatie kruis);
 • Welke emoties voel je als je je ontwerp niet leeft (niet-zelf onderwerp).

Dan kun je ook zien of de negen centra gekleurd zijn (of niet), welke kanalen geactiveerd zijn (of niet) en welke 64 poorten een rol spelen in jouw leven (of niet).

Hadden we al gezegd dat human design een complex systeem is?

4. Waarom een ​​hulpmiddel voor iets dat al in mij zit?

Hoe vaak heb je niet gehoord (of misschien gedacht): "Luister gewoon naar je onderbuikgevoel" of "Wees gewoon jezelf". Waarom is wat zo gemakkelijk lijkt - en misschien zou moeten zijn - zo moeilijk voor velen van ons?

externe invloeden

Omdat we leven in een wereld die continu verandert en waarin ook onze rol verandert. Wie we zijn kan niet los gezien worden van onze omgeving. De kans is groot dat je, terwijl je dit leest, het soms letterlijk moeilijk hebt om te voelen wie je bent, welke emoties van jou zijn en die van de ander, en de keuzes die je maakt omdat je dat echt wilt. of omdat je (onbewust) denkt dat je omgeving het verwacht.

conditionering

Van kinds af aan heeft onze omgeving invloed gehad op wie we zijn. Al onze ervaringen (positief of negatief) vormen ons kader. We leren wat goed en fout is en hoe we ons moeten gedragen om succesvol te zijn of om erkenning van anderen te krijgen.

Dit aangeleerde gedrag wordt ook wel conditionering genoemd. Zie het als een ui, waarvan de kern is wie je diep van binnen bent. En waar de buitenste schil weergeeft wat je van jezelf laat zien. De lagen ertussen bevatten een opeenvolging van bewuste en onbewuste patronen. En sta tussen je diepste kern (je zelf) en wat je daarvan aan de buitenkant laat zien.

Moet, moet, moet

We leven in een wereld waarin we alles kunnen en overal goed in moeten zijn. Daarnaast is ons hele schoolsysteem zo ingericht dat iedereen aan dezelfde norm moet voldoen. We moeten als kind goed zijn in zowel taal als rekenen. En als we beide niet bij kunnen houden, waarom gaan we dan niet gewoon naar bijles om het bij te spijkeren? En als we niet de hele dag rustig aan een tafel kunnen zitten, dan krijgen we de diagnose ADHD en nemen we gewoon Ritalin, toch?

Later, in het werkende leven, zetten we dit patroon voort. Als we niet de energie hebben om onze dag te beginnen, waarom drinken we dan niet gewoon een extra kop koffie? En als we aan het einde van de week waanzinnig binnen zitten, drinken we dan op vrijdagmiddag nog een extra pint om het allemaal te vergeten?

"We kunnen nooit vrede hebben in de buitenwereld totdat we vrede met onszelf hebben gesloten."

- De Dalai Lama

Opgebrand

Onze levensenergie zit in onze kern en manifesteert zich dan aan de buitenkant. Deze energiestroom is het sterkst als binnen en buiten bij elkaar passen. En het wordt zwakker naarmate de afstand tussen onze kern en de buitenkant groter wordt. Zie het als een borrelende waterval. Als het water recht naar beneden stroomt, is de stroming het sterkst. Door allerlei omleidingen, aftakkingen en verstoppingen blijft er steeds minder water over. Tot op een dag het water stopt met stromen. En je bent letterlijk opgebrand.

Daarbij verliezen we geleidelijk aan onze authenticiteit. En dat is zonde! Omdat je niet gemaakt bent zoals iedereen. Je bent gemaakt om jezelf te zijn.

recente blogs

 • Hoe te beginnen met deconditioneren

  Lees verder "

  (Video) Human Design 5 inzichten voor jou als generator

 • Wat laat een relatiegrafiek zien?

  Lees verder "

 • Wie human design zegt, zegt deconditionering

  Lees verder "

5. Wat maakt human design uniek?

Met Human Design heb je een tool in handen waarmee je in je diepste zelf kunt kijken. Dit in tegenstelling tot de meeste andere tools die omgekeerd werken. Zo zijn er eindeloos veel tools die inzicht geven in de bewuste en onbewuste patronen die we gedurende ons leven hebben opgebouwd. Hoe we deze beperkende overtuigingen kunnen loslaten of veranderen. En die er daarom vanuit gaan dat we niet goed zijn zoals we nu zijn. Of dat we "genezen" moeten worden.

Het begint bij jou!

Human design werkt van binnenuit. Wie je van binnen bent is het uitgangspunt. Daarom geloven wij niet in een eenmalige lezing. Maar het ligt binnen de kracht van Step by Step om zelf te ontdekken wat werkt en wat niet. Experimenteer, kijk of het werkt, adopteer (of niet). U bepaalt zelf wat u meeneemt en wat niet.

"Neem in wat nuttig is, gooi weg wat nutteloos is en voeg toe wat speciaal van jou is."

- Bruce Lee

Alles wat je nodig hebt is een open geest. En een zekere nieuwsgierigheid om erachter te komen wie je bent!

Op het juiste moment

En vergeet niet: wat u vandaag niet aanspreekt, kan u morgen wel aanspreken. Niets is veranderlijker dan de mens. We nodigen je uit om niet tegen deze veranderlijkheid te vechten, maar deze te omarmen. En erop te vertrouwen dat alles op het juiste moment komt. Voel je nu geen menselijk ontwerp? Kom dan later terug!

6. Waar komt human design vandaan?

Zolang de mens bestaat, hebben we geprobeerd (sommige meer dan andere) antwoorden te vinden op de fundamentele vragen van het leven: wie zijn wij? Waarom zijn we hier? Waar komen we vandaan? Waar gaan we naartoe? En wat is ons doel hier?

Antwoorden op basisvragen

Zowel via de wetenschap (die in het westen het meest geaccepteerd is) als via spiritualiteit (oorspronkelijk vooral in het oosten beoefend) proberen we hier antwoorden op te krijgen. Waar een wetenschapper zoekt naar puzzelstukjes en feitelijk bewijs, zoekt een spiritueel mens het antwoord in het oneindige, in dat wat alles overstijgt. Beiden zullen de waarheid nooit helemaal vinden, maar ze komen steeds dichter bij de realiteit.

Wetenschap & Spiritualiteit

Human design is de verbinding tussen wetenschap en spiritualiteit. Het model waarin de belangrijkste lessen van beiden samenkomen. Daarmee is het het meest geavanceerde model ter wereld, dat inzicht geeft in hoe wij als mens werken.

En hoe complex en toepasselijk het ook is, uiteindelijk viel het hele systeem gewoon uit de lucht. Toen Robert Alan Krakower (Ra Uru Hu) in 1987 een bijzondere inspiratie kreeg op Ibiza. De ondernemer - met een achtergrond in natuurkunde - had nog nooit zo'n ervaring gehad (hij kende zijn sterrenbeeld niet eens), maar op Ibiza doorliep hij in acht dagen het hele human design systeem van wat hij later The Voice noemde 'genoemd' (tot zover het mystieke randje van human design).

Validatie van het Human Design Systeem

De volgende jaren gebruikte hij om het systeem verder te ontwikkelen. Het ontwikkelen en vooral testen van de fysieke formule die aan het systeem ten grondslag ligt. Want hoewel hij meteen voelde dat wat hij had meegekregen objectief waar was, kon hij met zijn achtergrond in de natuurkunde pas geloven dat het waar was toen hij zoveel diagrammen had bekeken dat hij er niet meer omheen kon en de 'statistieken' dat ook bevestigden klopte.

Dat laatste hebben we zelf ook gedaan. De eerste tientallen grafieken - hoe nauwkeurig ook - voelden voor ons als toevalstreffers. Maar hoe houdt het concept van toeval stand als iets keer op keer juist blijkt te zijn?

(Video) Human Design: een basis

7.Wat zegt mijn geboortetijd over mij?

Kort antwoord: veel meer dan je denkt!

Lang antwoord: er is echt geen beknopt lang antwoord, maar we zullen het toch proberen:

Astrologie & I-Ging

Astrologie (zie het volgende punt voor een korte uitleg) en de Chinese I Tjing zijn beide systemen die mensen bepaalde karaktereigenschappen toekennen op basis van hun geboortetijd. Beide systemen bestaan ​​al duizenden jaren. En zijn in de loop van hun bestaan ​​verder aangescherpt en getest. Voor veel mensen is het voldoende om zelf de overeenkomsten te zien en te ervaren (“Ik voel, dus ik ben”). Anderen willen eerst een logische verklaring zien ("Ik denk, dus ik ben"). In het geval van menselijk ontwerp zijn deze te vinden in neutrino's.

kwantumfysica

Stel, je hebt iets heel kleins. Je deelt het totdat het zo klein is - het is lang geleden dat je het met het blote oog kunt zien - totdat er niets meer over is om te delen. Het resultaat: een atoom. Lange tijd dachten we dat dat het kleinste was wat er is. De ontdekking van nog kleinere deeltjes, de neutrino's, was en is een grote doorbraak. Sinds eind jaren negentig wordt verwacht dat de ontdekking van neutrino's antwoorden zal geven op grote natuurkundige vragen.

Alles is energie

Een neutrino reist met ongeveer de snelheid van het licht en is zo klein dat het door alles kan reizen, van planeten tot de diepste cellen in ons lichaam. Human design is gebaseerd op de theorie dat neutrino's informatie bevatten die gekoppeld is aan het exacte moment van geboorte (en de drie maanden daarvoor).

Als je het universum wilt begrijpen, denk dan in termen van energie, frequentie en vibratie.”

- Nikola Tesla

afdruk bij de geboorte

Deze theorie is gebaseerd op het idee dat neutrino's massa bevatten. Iets wat pas recent is ontdekt en bevestigd door de wetenschap. Een groot deel van het universum kan nog steeds niet door de wetenschap worden verklaard. Human Design gaat ervan uit dat dit deel gevuld is met neutrino's. En dat deze neutrino's letterlijk sporen achterlaten als we geboren worden: een blauwdruk.

Deze blauwdruk (hoe we geprogrammeerd zijn) kan gezien worden als de standaardinstelling. Een basis die bepaalt hoe energie (in de vorm van neutrino's) door ons lichaam stroomt. Met andere woorden, volgen deze deeltjes de weg van de minste weerstand of niet?

Alles wat je wilt weten over Human Design - School of Human Design (9)

8.Wat is het belangrijkste verschil tussen Human Design en astrologie?

Astrologie is gebaseerd op 12 hoofdtekens; de sterrenbeelden. Veel mensen komen niet verder dan deze 12 en concluderen dat astrologie onzin is. Logisch. Het zou ook een beetje gek zijn als je alle mensen in 12 categorieën zou kunnen verdelen. Er zijn echter bepaalde kenmerken die min of meer aanwezig zijn.

Daarnaast is de opstelling niet echt los te zien van het totaalbeeld. Zo zijn er naast het sterrenbeeld (de zon, het centrum van het zonnestelsel, dat ons “ik” vertegenwoordigt) nog 11 andere planeten die invloed hebben. Deze planeten symboliseren allemaal een deel van onszelf (de maan vertegenwoordigt bijvoorbeeld hoe we ons voelen, Mercurius hoe we denken en spreken, Venus hoe we ons verhouden, enz.). Als je de posities van al deze planeten bekijkt, krijg je al een veel completer beeld.

menselijk ontwerp

Human design is een meer gefundeerde en praktische benadering. Het is een model om echt mee te experimenteren. Waar astrologie meer symbolisch en meer verhalend is in het verklaren van karaktereigenschappen, gedragstendensen, angsten, verlangens en drijfveren over richtingen die het leven kan uitgaan, biedt Human Design ook praktische handvatten om letterlijk te leren (her)voelen in je lichaam. . . Dit helpt u concreet bij het nemen van beslissingen in het dagelijks leven.

Er is ook een mechanisch verschil. Waar in de astrologie de planeten uiteenvallen in huizen (het zijn er 12 - net als de sterrenbeelden), werkt Human Design met poorten (de 64 poorten van de I-Tjing). Dit zorgt ervoor dat er veel meer combinaties mogelijk zijn (kijk maar naar de 768 verschillende incarnatiekruisen), wat een nog unieker en gedetailleerder beeld schetst van wie je bent en waarvoor je hier komt.

Alles wat je wilt weten over Human Design - School of Human Design (10)

Start je eigen human design-experiment

 1. Ontdek je menselijke ontwerpdiagram
 2. Download ons gratisrooster
 3. Leer je ontwerp kennen via eenlezenof een van onsE-boeken
 4. Leer je ontwerpleven door middel van eenontmoetingof een van onsonline cursussen
(Video) Human Design | GENERATOR, MANIFESTOR, MANIFESTING GENERATOR, PROJECTOR, REFLECTOR uitleg | Vlog #53

Videos

1. Open centers w/o activations
(Almeya)
2. Interview With Film Director Phurious Stylez | Kickin' It With KoolKard Show
(Kickin' It with KoolKard)
3. Everything you think you know about addiction is wrong | Johann Hari
(TED)
4. This Is Your Body On Vegetables
(Institute of Human Anatomy)
5. 1. Hoe mijn intuïtie mij bij Human Design bracht, en wat de impact is op mijn leven
(Human Design Junkies | Elke Gunst)
6. How to Tap Into the Akashic Records with Linda Howe | Next Level Soul
(Next Level Soul)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Trent Wehner

Last Updated: 12/17/2022

Views: 6438

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Trent Wehner

Birthday: 1993-03-14

Address: 872 Kevin Squares, New Codyville, AK 01785-0416

Phone: +18698800304764

Job: Senior Farming Developer

Hobby: Paintball, Calligraphy, Hunting, Flying disc, Lapidary, Rafting, Inline skating

Introduction: My name is Trent Wehner, I am a talented, brainy, zealous, light, funny, gleaming, attractive person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.